A VW csoport "előszobájában" a Rába: évi 1 milliárd forintos üzlet a Fehrerrel

2011. Július 25.
A felfutást követően évente mintegy 750 ezer személygépkocsihoz szállíthat fém alkatrészeket az F.S. Fehrer Automotive GmbH-nak a Rába. A Fehrer egyik fő vevője a VW csoport. Forrás: autopro.hu // 2011.07.25. 11:17

A 2012-ben induló együttműködés közel évi 1 milliárd forintos üzletet jelent a Rába Alkatrész üzletágának. A kooperáció stratégiai értékét jelzi, hogy a Fehrer a többi között a VW csoport egyik jelentős beszállítója.

A 2019-ig szóló szerződés értelmében a Rába hátsó középső kartámokba épülő fém alkatrészeket szállít a Fehrernek. A hosszú távú elkötelezettség mellett az együttműködés stratégiai értékét jelzi az is, hogy a Fehrer egyik fő vevője a VW csoport; a Rába termékeket a VW csoport Golf platformú személygépkocsijaiba (Audi A3, Golf VII, Seat Leon, Skoda Octavia) szerelik majd be.

A Rába komplex technológia fejlesztési programmal készült fel a sorozatgyártásra, új gépeket és berendezéseket állított üzembe, emellett jelentős épületbővítést is végrehajt, továbbá új munkahelyeket teremt. A beruházásokhoz a vállalat a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében nyert támogatást.

A Rába és a Fehrer kapcsolata 2009-ig nyúlik vissza, amikor a német beszállító és a Rába Alkatrész üzletága vegyes vállalatot alapított autóipari üléshabok gyártására. A jelenlegi megállapodással a felek a fém alkatrészek területére is kiterjesztették együttműködésüket. "Az újonnan elnyert üzlet a Rába stratégiai célkitűzéseit támogatja, a kooperációból fakadó magasabb technológiai színvonal és kapacitásnövekedés következtében ugyanis a jövőben lehetőség nyílik a további regionális szintű bővülésre a személygépkocsi-piacon" - hangsúlyozta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója.

CÉGINFORMÁCIÓ:

A Rába Járműipari Holding Nyrt.
A több mint egy évszázados autóipari tapasztalattal rendelkező Rába Nyrt. üzleti portfolióját három önálló, egymáshoz kapcsolódó járműipari üzletág alkotja: a Futómű, az Alkatrész és a Jármű üzletág. A cég árbevételének mintegy 60 százaléka exportból származik, elsősorban a vállalat három stratégiai piacáról: az EU, USA, FÁK régióból. A Rába Alkatrész üzletága nagy tapasztalattal és kiváló eredményekkel rendelkezik személygépkocsi és haszongépjármű ülések, ülésalkatrészek és gépjárműalkatrészek gyártásában.

F.S. Fehrer Automotive GmbH
Az 1875-ben, Kitzingenben alapított családi tulajdonban lévő Fehrer a jármű utastéri alkatrészek nemzetközi specialistája, elsősorban üléshabokat, ülés modulokat és kompozit alkatrészeket gyárt. A világszerte 25 telephelyen több mint 3500 embert foglalkoztató Fehrer 2010-ben 346 millió euró árbevételt ért el. Kiemelt vevői a VW, az Audi, a Skoda, a BMW, a Daimler, a Suzuki, a PSA és a Renault.

Legújabb hírek

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.

Denso: Az Ipar 4.0 nem egy lehetőség, hanem a mindennapjaink része

2017. Július 24.
A termelékenységet és a hatékonyságot robotizációval, automatizálással kell növelni – mondta az Autopronak adott interjújában Yukihiro Kato, aki áprilistól vezeti a Denso Gyártó Magyarország Kft.-t.