Rekordra rekord: nem aggódnak a német autógyártók

2011. Szeptember 05.
A gyengülő növekedés, a romló világgazdasági mutatók dacára sem aggódnak a kitűnő augusztust záró német autógyártók - nem látnak okot, hogy előrejelzéseiket csökkentsék. Forrás: MTI/autopro.hu // 2011.09.05. 08:50

Az Audi, a BMW és a Daimler vezetői továbbra is derűlátók: hétvégi nyilatkozataikban megerősítik, hogy a járműpiaci konjunktúra 2012-ben is kitarthat. Az Audi úgy véli, hogy meghaladják az idei 1,2 milliós értékesítési célt, a Daimler az idén egyenesen értékesítési rekordot vár 1,35 millió jármű eladásával, míg a BMW 1,6 millió jármű értékesítését tervezi.

A német gyártók még az Egyesült Államokban sem várnak különösebben nagy visszaesést – a munkaerőpiac kedvezőtlen alakulása ellenére sem – mivel úgy vélik, hogy az amerikai piac 2008-ban kezdődött válságából még most sem tért magához teljesen, ezért egy újabb nagy zuhanás valószínűtlen.

A derületásra minden okuk megvan a németeknek: augusztusban rekordmagasságba szökött az autógyártás és az export. A VDA autóipari szövetség elnöke szerint minden idők legjobb augusztusa volt az idei: az autógyárak 399 ezer kocsit bocsátottak ki, 19 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Az év egészében 5,9 millió autóra számít Németországban a VDA.

Az export 17 százalékkal 299 ezerre emelkedett, ami ugyancsak augusztusi rekordnak számít. A német autógyárak az első nyolc hónapban 3 millió kocsit adtak el világszerte, az idén 4,5 millió értékesítése várható, ekkora exportra eddig még nem volt példa

Legújabb hírek

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.

Denso: Az Ipar 4.0 nem egy lehetőség, hanem a mindennapjaink része

2017. Július 24.
A termelékenységet és a hatékonyságot robotizációval, automatizálással kell növelni – mondta az Autopronak adott interjújában Yukihiro Kato, aki áprilistól vezeti a Denso Gyártó Magyarország Kft.-t.