Újra két műszakban termel a Magyar Suzuki

2011. Június 07.
Visszaállt a kétműszakos termelésre az esztergomi Magyar Suzuki Zrt., az üzemben a Japánban történt természeti katasztrófa miatti alkatrészhiány következtében közel egy hónapig csak egy műszakban dolgoztak - tájékoztatta a vállalat kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-t. Forrás: MTI/autopro.hu // 2011.06.07. 05:58

A gyár naponta újra 850 autót készít. A csökkentett üzemmód alatt a dolgozók közül senkit nem bocsátottak el, számukra az állásidőt fizették, csak a műszakpótléktól estek el. Hiány a kisebb elektronikus alkatrészekből volt - tette hozzá Ruska Viktória.

A Magyar Suzuki Zrt. az 1991-es gyáralapítástól 280 milliárd forintot meghaladó beruházást hajtott végre esztergomi gyárában. A 3500 dolgozó mellett a beszállítói kör több ezer embernek biztosít munkát. 2008-ban már az 1 millió 500 ezredik darab magyar Suzuki elkészültét ünnepelték a gyárban, amelynek kapacitása ugyanabban az évben elérte az évi 300 ezer darabot, idén 170 ezer autó legyártását tervezik.

Legújabb hírek

Interjú Szigeti Tiborral a LUK első magyar igazgatójával

2017. Augusztus 19.
Július 1-jétől Szigeti Tibor tölti be a Schaeffler-csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. gyárigazgatói pozícióját.

Denso: Az Ipar 4.0 nem egy lehetőség, hanem a mindennapjaink része

2017. Július 24.
A termelékenységet és a hatékonyságot robotizációval, automatizálással kell növelni – mondta az Autopronak adott interjújában Yukihiro Kato, aki áprilistól vezeti a Denso Gyártó Magyarország Kft.-t.